Vastgoedbeleggers moeten kleinere buurten niet onderschatten

Na een spectaculaire vijf jaar durende periode lijkt het erop alsof aandelen in vastgoed weer wat normaler gaan renderen. Geld verdienen in deze tak vereist een kritischer oog en interesse in de kleinere, vaak overkeken gebieden van het vastgoed.

Vastgoed aandelen zijn er in veel verscheidene soorten met eigen kenmerken, voor- en nadelen. De meeste ruimte wordt echter ingenomen door de hele grote aandelen die op hun beurt teveel aandacht krijgen van Wall Street analisten (zie foto hieronder) en vaak gebruikt worden als voorbeeld voor een hele portefeuille van investeerders die zoeken voor een betrouwbaar rendement.

screen shot 2014-03-27 at 10.52.48 am.png

De voorkeur voor deze aandelen laat een groot aantal kleine- en midden grote aandelen ongezien en verhandelen voor relatief minder dan de hele grote aandelen ondanks de verwachtingen en risico’s die vaak gunstiger zijn. Dit biedt aantrekkelijke kansen voor slimme investeerders die hun huiswerk doen en bekend zijn met de onbekendere buurten.

Sinds 1992 hebben deze kleinere aandelen tezamen inderdaad een hoger rendement opgebracht met minder risico (zie foto hieronder).

screen shot 2014-03-27 at 10.53.52 am.png

Bron: at The Alliance Bernstein Blog, 27 March 2014