The White House over Detroit: "From crisis to Opportunity"

In december 2016 is er een rapport uitgebracht door het Witte Huis over de aanpak en ontwikkelingen in Detroit. De aanpak en resultaten worden in dit rapport als voorbeeld gezien voor stadsontwikkeling.

Toen President Obama aantrad, worstelde de stad Detroit met grote problemen, de beroemde auto-industrie had zwaar te lijden gehad tijdens de crisis, de bevolkingsaantallen van de stad daalde als sinds een halve eeuw. De stad kon niet voldoen aan zijn verplichtingen en stevende af op een faillissement af.

In 2011 heeft President Obama top ambtenaren opdracht gegeven om samen met de lokale overheid van de stad Detroit het programma “Strong Cities, Strong Communities“ te starten. Detroit werd geselecteerd uit een aantal steden om deel te nemen aan dit programma.

Het Witte huis stelt dat er veel geleerd kan worden van de ervaring die in Detroit zijn opgedaan.Het rapport, dat door het Witte huis is gepubliceerd, beschrijft hoe de samenwerking in Detroit is ontwikkeld om de behoeften van de stad in te vullen met indrukwekkende resultaten als gevolg.

Detroit_Photo_2


“Starting five years ago, I sent some of my top people across the federal government to help City Hall and ordinary citizens to spark that comeback here in the Motor City. So today you’ve got buses that are running again, streets that are well-lit again, new homes and businesses getting off the ground again. There’s still plenty of work to do, but you can feel the difference. You can feel something special happening in Detroit.”

President Obama, 2016

Meer lezen?
Het oorspronkelijk artikel van het Witte huis
Het Rapport van het Witte Huis