Memphis vastgoedmarkt aantrekkelijk voor investeerders

Huizen in Memphis verkopen ruim onder het landelijk gemiddelde. Memphis is voornamelijk aantrekkelijk voor investeerders doordat het percentage huiseigenaren ook lager ligt dan gemiddeld terwijl er meer dan voldoende werk te vinden is. Deze combinatie is precies wat investeerders zoeken. In de vastgoedmarkt is het momenteel het aantrekkelijkst om te kopen en verhuren.

Waarom Memphis aantrekkelijk blijft voor investeerders

Dankzij de aanwezigheid van diverse infrastructuur heeft Memphis drie Fortune 500 bedrijven gehuisvest, FedEx, AutoZone, International Paper en diverse Fortune 1000 bedrijven. De infrastructuur bestaat uit treinverkeer, snelwegen, de Mississippi rivier en het internationale vliegveld waar FedEx meer dan zes miljoen pakketjes per dag verwerkt.

Veel investeerders uit andere staten en landen investeren in Memphis nu de markt nog steeds erg aantrekkelijk is. Grootste geldschieters komen uit Californië en New York. Met zijn diverse en sterke economie blijft Memphis mensen aantrekken naar de stad en de suburbs, dit betekent uiteraard nieuwe huurders voor de investeerders.

Terwijl andere vastgoedmarkten moeite hebben om te herstellen is Memphis door Moody’s uitgeroepen tot stad met de hoogste waardestijging in vastgoed tussen 2011 en nu. Met ruim 48% van de inwoners als huurder is en blijft de leegstand ver beneden het landelijk gemiddelde.

Bron: Realty Biz News, mei 2014