JP Morgan Chase heeft al $34 van de $100 miljoen geïnvesteerd in Detroit

Een jaar na toezegging $100.000.000 in Detroit te investeren over een periode van 5 jaar geeft JP Morgan Chase aan al $34 miljoen geïnvesteerd te hebben in Motor City. Afgelopen maandag hebben de CEO en voorzitter toegezegd te blijven werken aan een beter Detroit in de vorm van trainingen, ondernemersfinancieringen en het opruimen van de slechte gebieden in en rondom Motor City.

Bijna de helft van de $34 miljoen is naar twee lokale organisaties gegaan, Invest Detroit en Capital Impact Partners.  Deze twee organisaties $10.6 miljoen in zes projecten gestoken. In Midtown bevinden zich drie van deze projecten, Midtown is de wijk noord van Downtown en trekt een hoop nieuwe winkels en bewoners aan.

The building at 1145 Griswold

The building at 1145 Griswold

Na één jaar bezig te zijn werpt onze toezegging al vruchten af” zegt Dimon, CEO van JPMorgan,  terwijl hij met gemeentelijk bestuur op de gestripte eerste verdieping van een historisch gebouw aan 1145 Griswold staat. Dit gebouw ondergaat een gigantische renovatie vlakbij Downtown’s Capitol Park en wordt zo weer nieuw leven ingeblazen.