Huurprijzen schieten omhoog in en nabij downtown Detroit

Dit soort taferelen zijn te verwachten in steden als San Fransisco en New York, maar in Detroit? Toch is het in volle gang, de huurprijzen schieten omhoog met als gevolg dat huurders het niet meer kunnen betalen.

Het was jaren geleden één van de sterkste redenen om te verhuizen naar mindere steden zoals Detroit, de lage huizenprijzen. Momenteel bloeit het voornamelijk in en rondom het centrum weer op en is de vraag naar woonruimte hard aan het stijgen.

Veel inwoners van deze gebieden vinden het niet meer zo ‘betaalbaar’ als jaren geleden. Sommige bewoners die hebben meegeholpen aan waar Detroit nu weer staat worden geconfronteerd met huurverhogingen van 30%, 40% of zelfs meer. Deze huurverhogingen zijn vaak reden tot uitzettingen omdat mensen het niet meer kunnen betalen, aldus de Detroit Free Press.

Terwijl appartementjes in het 157 grote appartementen tellende Merchant Row’s complex in 2009 nog maar 68% bezet waren, is er momenteel een wachtrij waar mensen een borg moeten betalen voor hoop op een plekje. Voor een drie kamer appartement wordt nu tussen de $1,625 en $2,100 gerekend.

Bron: Time, 28 January 2014