Detroit wordt steeds culinairder

Op de hoogte blijven van Detroit’s culinaire hoogtepunten is een full-time job tegenwoordig. Steeds meer nieuwe restaurants en andere eet- en drinkgelegenheden openen in Detroit waarmee het aanbod alsmaar groeit en groeit. Terwijl Detroit vroeger nog werd gezien als een stad waar je niet naartoe moest gaan voor de culinaire tentjes, is dat nu al lang niet meer van toepassing. Detroit begint bekend te staan als culinaire hotspot met alleen afgelopen jaar al ruim 10 nieuwe grote restaurants die zich hier gevestigd hebben.

De ondernemendste restauranteigenaren vestigen zich in leegstaande oude panden en maken gebruik van startersleningen, subsidies en investeerders.

“Ik denk dat restauranteigenaren een positieve invloed kunnen uitoefenen op het toekomstbeeld van Detroit” zegt Craig Lieckfelt, een zesde generatie Detroiter, oprichter en chef van Guns & Butter. “Consumenten hier zijn altijd op zoek naar meer, dat kun je wel zien omdat de restaurants altijd vol zitten!”

Bron; NY Times, 8 oktober 2014